KACY & CLAYTON – CARRYING ON

‘Wilco’-frontman Jeff Tweedy was in 2017 de producer van het album “The Siren’s Song” van het Canadese folk- en rootsrockmuziek brengende duo Kacy & Clayton, zijnde de uit Wood Mountain, Saskatchewan afkomstige zangeres Kacy Anderson en haar achterneef Clayton Linthicum die ook zingt en op gitaar speelt. Beiden groeiden er op in grote veeboerderijen waar countrymuziek haast altijd voor het muzikale vertier zorgde. Dat genre werd dan ook door beiden geselecteerd voor hun albums waarvan “Kacy & Clayton” in 2011 hun debuutplaat was.

De respons op “The Siren’s Song” was uitermate positief en leverde hen een aantal awards op in Canada. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het duo graag terug naar Chicago, Illinois trok om er in de opnamestudio ‘The Loft’ van Jeff Tweedy hun vijfde en nieuwste plaat “Carrying On” op te nemen. We krijgen in totaal tien door het duo samen gecomponeerde liedjes aangeboden op dit album en het is weer haast onmogelijk om er de betere songs uit te selecteren.

Het zachte, kristalheldere en lieflijke stemmetje van Kacy overheerst weer in de typische folk- en countryliedjes op deze plaat, zoals u zelf kunt vaststellen bij het kijken en luisteren naar de beide video’s bij deze recensie. Het zijn de songs “The Forty-Ninth Parallel” en “High Holiday” waarmee we u laten kennismaken met twee van de mooiste liedjes uit “Carrying On”. Verder kunnen we eveneens de songs “In A Time Of Doubt”, “Intervention” en “Spare Me Over One More Year” warm aanbevelen.

Kacy speelt op akoestische gitaar, Clayton op akoestische en elektrische gitaar, piano en orgel, terwijl de ritmesectie is samengesteld uit Andy Beisel op basgitaar en Mike Silverman op drums. Verder zijn er twee gastmuzikanten met de Amerikaanse sessiemuzikant Charlie McCoy die mondharmonica speelt op de nummers “High Holiday” en het albumafsluitende walsje “That Sweet Orchestra Sound” en singer-songwriter Sima Cunningham uit Chicago die met het duo meezingt op het nummer “Mom And Dad’s Waltz #2”.

Het nieuwe album “Carrying On” is alweer een zeer waardevolle toevoeging aan het reeds zeer indrukwekkende repertoire van Kacy & Clayton, alleen jammer dat er al na amper 32 minuten een einde aan deze plaat komt. Volgend jaar in februari kunt u dit sympathieke Canadese duo live aan het werk zien tijdens vier shows die ze in Nederland komen geven en ook dat is een echte aanrader.

(valsam)

 

 

12 februari 2020: Café ‘t Rozenknopje, Eindhoven, NL
14 februari 2020: Merleyn, Nijmegen, NL
15 februari 2020: Lutherse Kerk, Groningen, NL
16 februari 2020: TivoliVredenburg, Utrecht, NL

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: New West Records
distr.: PIAS

video